Kalle Kivimäki

Näin syntyi Kalz Autohuolto

Kalz Autohuolto on Hämeenlinnassa sijaitseva monimerkkikorjaamo, joka on erikoistunut VAG-konsernin (Volkswagen, Seat, Audi, Skoda) autojen huoltoon ja korjauksiin. Palveluitaan se kuitenkin tarjoaa myös kaikille muillekin autoille merkkiä katsomatta.

Yrityksen luotsina toimii sen perustaja, Kalle Kivimäki, jonka tie korjaamoyrittäjäksi ei todellakaan ollut itsestäänselvyys. Hän itse kuvailee yrittäjätaivaltaan monen mutkan retkenä, joka alkoi tämän ollessa vasta yläkouluikäinen. Silloin yrittäjyys ja sen tuomat vapaudet tulivat tutuksi isäpuolen työn kautta.

Parikymppisenä Kalle päätyi työskentelemään puhelinliittymien myyjäksi. Työsuhteen aikana häntä lähestyttiin liittymäasioiden lisäksi monesti myös erilaisten puhelimiin liittyvien ongelmien saralta. Koska myyjän roolissa niihin ei voitu puuttua, hän päätti perustaa oman toiminimen ja alkoi korjaamaan niitä työajan ulkopuolella. Pian hän huomasi olevansa täysipäiväinen yrittäjä.

Alanvaihto puhelimista autoihin tapahtui hiljalleen siirtyen vuonna 2014, kun hän perusti Kalz Autohuollon.

Kiinnostus autoja kohtaan oli aina ollut olemassa, mutta se voimistui, kun hän osti autotalliosakkeen ja alkoi tuomaan Suomeen japanilaisia urheiluautoja. Satunnainen rassailu lähti miehen omien sanojen mukaisesti “vahingossa vähän laukalle” ja pian pystyssä olikin oma korjaamoyritys.

Alun perin pitkään Nissanin urheiluautoja harrastanut Kalle on korjaamoalalla työskennellessään pikkuhiljaa kiinnostunut Volkkareiden korjaamisesta enenevissä määrin. Erityisesti Volkkareissa kiinnostavat sähköjärjestelmien vianhaut sekä ohjelmoinnit. Myös alkuperäinen varaosajärjestelmä on tullut tutuksi ja muodostunut käteväksi työkaluksi vuosien aikana.

Yrittäjänä Kalle on asiakaskeskeinen tekijätyyppi, joka syttyy sellaisista tilanteista, kun asiakas tuo korjaamolle auton saatesanoilla: “kukaan ei ole ennen osannut korjata tätä kuntoon”.

Autoalan muuttuvaan kenttään, sähköistymiseen, yrittäjä vastaa kouluttautumalla. Tällä hetkellä hän opiskeleekin auton sähköjärjestelmän asiantuntijaksi Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa.

”Korjaamoala tulee muuttumaan merkittävästi seuraavan 20 vuoden aikana, jonka takia myös oman osaamisen ylläpitäminen korostuu. Jos ei kouluta itseään nyt, tippuu äkkiä kärryiltä”, Kalle summaa.

Onko Volkkarissasi huolia? Soita Kallelle 040 161 5102 tai lähetä tarjouspyyntö: