Alkuperäisosa, alkuperäisvalmistajan osa vai tarvikeosa?


Alkuperäisosa on yleensä tilattu automerkin maahantuojalta ja siinä on auton valmistajan logo ja mahdollisesti varaosan valmistajan logo. Esimerkiksi öljynsuodattimessa voi olla MANNin logo ja Volkswagenin logo. Tunnetaan myös nimellä OE-osa "Original equipment"

Alkuperäisvalmistajan osa on saman brändin valmistama kuin alkuperäisosa, mutta siinä ei ole auton valmistajan logoa. Esimerkiksi jos autoon ostetaan alkuperäisvalmistajan EGR venttiili, siinä saattaa lukea ainoastaan Valeo, kun taas alkuperäisosassa lukee Volkswagen ja Valeo. Maalaisjärki sanoisi, että osat ovat laadullisesti samat mutta 100% totuutta ei tiedä kukaan vaikka asiaa on tutkittu. Tunnetaan myös nimellä OEM-Osa "original equipment manufacturer"

Tarvikeosa voi olla minkä tahansa merkin varaosa jolla ei ole suoraa yhteyttä valmistajaan. Tarvikeosatkin voivat olla hyvälaatuisia, mutta se riippuu todella paljon valmistajasta.

Me käytämme huolloissamme lähtökohtaisesti aina joko alkuperäisiä tai alkuperäisvalmistajan osia, ellei toisin pyydetä tai näille ei ole saatavuutta. Pyydä tarjous laadukkaaseen huoltoon tästä!